Kilpailun säännöt

Itä-Suomen alueen Kaupunkiottelun säännöt (päivitetty 2.1.2014)

 

1 § Lähtöjärjestys

Ottelu pelataan yhteislähtönä sekoitetuin neljän kilpailijan ryhmin. Kuitenkin niin, että puheenjohtajat sekä kapteenit pelaavat omissa ryhmissään. Ykköstiiltä lähtevät perinteen mukaan järjestävän seuran puheenjohtaja, edellisen vuoden puheenjohtaja, tulevan vuoden puheenjohtaja ja Suomen Golfliiton puheenjohtaja.

 

2 § Pelimuoto

Pelimuoto on 18 reiän tasoituksellinen pistebogey. Suurin käytettävä tarkkatasoitus on hcp 36, josta lasketaan slope. Lisäksi kilpaillaan scr-sarjassa (kaikki samassa sarjassa). Puheenjohtajilla sekä kapteeneilla (ml. ladykapteenit) on lisäksi omat pistebogey -kilpailut. Suomen Golfliiton edustajat pelaavat puheenjohtajasarjassa.

 

3 § Joukkueen kokoonpano

Joukkueen suuruus on 5-6 pelaajaa, joista 5 parhaan tulos huomioidaan joukkueen tulokseen. Puheenjohtajan tulos lasketaan aina mukaan joukkueen tulokseen. Mikäli puheenjohtaja ei ole ilmoittautunut kilpailuun lasketaan joukkuetulokseen puheenjohtajan korvaavana kilpailijana seuraavien henkilöiden tulokset järjestyksessä: kapteeni, varapuheenjohtaja, ladykapteeni tai etukäteen nimetty hallituksen jäsen. Suositus on, että joukkueeseen osallistujat olisivat seurojen hallitusten tai toimikuntien jäseniä sekä tarvittaessa seura-aktiiveja.

 

4 § Tulos

Joukkueen yhteistulos ratkaisee voittajan joukkuekilpailussa.

 

5 § Tasatulosmenettely

Mikäli joukkuekilpailu päättyy tasan, ratkaisee seuraavan pelaajan (6.) tulos. Mikäli ne ovat samat, ratkaisee sijoituksen paras henkilökohtainen tulos. Näidenkin ollessa tasan, ratkaisee toiseksi paras tulos jne.
Henkilökohtaisissa sarjoissa (pb-kilpailut) voittaa alhaisempi tarkkatasoitus. Scr -sarjassa tasatulokset ratkaistaan matemaattisella menetelmällä. Matemaattinen menetelmä ratkaistaan kilpailukortin mukaisessa järjestyksessä. Ensin viimeiset yhdeksän reikää, sen jälkeen kuusi viimeistä reikää jne.

 

6 § Palkinnot

Kilpailun järjestäjä hankkii parhaalle joukkueelle palkinnot. Henkilökohtaisissa pistebogey- ja scr -sarjoissa palkitaan kolme parasta pelaajaa. Puheenjohtajasarjassa ja kapteenisarjassa palkitaan voittajat. Palkinnot ovat lähinnä muistopalkintoja tai paikkakuntaan liittyviä palkintoja. Kiertopalkinnot ovat ns. ikuisesti kiertäviä. Kiertopalkintojen esittely ja voittajien listaukset ovat nähtävillä kilpailun nettisivustolla www.kaupunkiottelu.fi.

 

7 § Maksut

Pelaajilta peritään kohtuuhintainen kilpailumaksu, johon sisältyy pelin jälkeen lounas.
Illallistapahtuman maksut tulevat tarvittaessa lisäksi. Hotelli- ja siihen liittyvät maksut hoitaa kukin osallistuva seura erikseen.

 

8 § Ajankohta

Ottelu järjestetään vuosittain ja pääsääntöisesti syyskuun ensimmäisenä lauantaina ja illanvietto sekä kokous edellisenä perjantaina.