30-vuotis juhlat pidettiin Lahdessa

Marraskuu 24, 2014/KKi

 

Lahdessa viimeistä kertaa

30. kaupunkiotteluun oli muutettu sääntöjä siten, että joukkueen koko oli 6 henkilöä, sillä viime vuonna Holiday Club Saimaalle tuli pelaajia peräti 166, nyt pelaajia oli noin 130, mikä sekin on paljon.
Tapahtumapaikkana oli Lahden Seurahuone ja tietenkin Lahden golfseuran kotikenttä Takkula.

Lahti ilmoitti jäävänsä pois (harmissaan), sillä Kaupunkiottelun toiminta on Itä-Suomi keskeistä ja he kuuluvat Keski-Suomen alueeseen. Koska tulokset olivat Lahti painotteisia, päätettiin puheenjohtaja Heikki Jäämaa ja kapteeni Eero Rauhala kutsua ensi vuonna Joensuuhun puolustamaan menestystään.

Kokous perjantaina

Tällä kertaa kokous aloitettiin ikävällä tavalla, kun kesällä Joroisten Kartanogolfin kentällä oli käynyt surullinen tapahtuma. Kartano Golfin puheenjohtaja Harri Kainulainen kertoi tapahtumasta, jossa ukkonen oli vienyt ystävämme Matti Aalin taivaallisille viheriöille ja pidimme hiljaisen hetken.

kokousKokoukseen osallistui noin 50 osallistujaa eri seuroista. Pormestari Kai Kilappa avasi kokouksen ja piti lyhyen yleiskatsauksen kaudesta. Erikoisuutena tuli esille se, että lehtileikkeen perusteella Imatralla oli käyty golfkilpailut vuonna 1937.

Seuraavaksi valittiin kaupunkiottelun järjestäjä vuodelle 2016. Ehdokkaiden joukosta päädyttiin menemään Imatralle, sillä Imatran Golfin edellisestä kerrasta on jo vuosia. Ensi vuoden järjestäjä Karelia Golf toivotti kaikki tervetulleeksi Joensuuhun.

Seurakatsauksessa jokainen seura käytti lyhyen puheenvuoron, jonka agenda oli etukäteen toimitettu ja tehty esitykseksi. Pääteemana oli tällä kertaa seurojen jäsenmäärät ja niiden kehittäminen. Katsaus sujuikin lähes aikataulussa. Suomen Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi jatkoi liiton ajankohtaisilla asioilla, ja kysymyksiä eri aiheista tulikin runsaasti.

Suomen Golfliiton Itä-Suomen jäsen Harri Marjala puhui hallituksen toimikuntatyöskentelystä ja kilpailuasioista.

Lopuksi käytiin pormestarin vaali, jossa todettiin, että Kai Kilappa jatkaa. Lisäksi tehtiin ehdotus Golfliiton puheenjohtajaksi Itä-Suomen seurojen osalta.

Paikallisen seuran Lahden Golfin puheenjohtaja Heikki Jäämaa käytti viimeisen puheenvuoron ja esitteli myös Takkulan kentän muutossuunnitelmat ja rakentamisen vaiheita erinäisine tapahtumineen.

Illanvietto Seurahuoneen Häme salissa

Illanviettoon osallistui yii 1o0 henkeä. Sisääntulossa vieraat vastaanotti puheenjohtaja Heikki Jäämaa ja pormestari Kai Kilappa. Osallistujat olivat pukeutuneet juhlavasti ja tunnelma oli odottava.

illanvietto Tilaisuus alkoi tervetuliaismaljalla ja puheilla. Puheiden jälkeen huomioitiin kaupunkiottelun perustaja Lahden Taisto Mustonen (kuvassa vas.) ja kaupunkiottelun veteraani Mikkeli Olli Kumela kunniakirjoin ja muistomitalein. Palkitsemisen yhteydessä pormestari Kai Kilappa toi esiin heidän panoksensa kaupunkiottelutapahtumalle.

Illallisen menu oli kuohuviinin jälkeen monipuolinen kylmäpöytä kaloineen, lämminruokana oli liha-, kana-, kala- ja kasvisvaihtoehdot, jälkiruokana oli mm. kakkua ja kahvia.

illanviettoIllan musiikista huolehti Riku Aarnio, joka soitollaan ja tarinoillaan sai tunnelman nousemaan.

Illan kuluessa, kun vauhti kiihtyi, niin Heikki Jäämaa haastoi Antti Peltoniemen karaokehaasteeseen. Heikki veti "Friduna Skikunan" vauhdilla ja Antti joutui sitten myös kehiin. Antin laulua evakkopohjaista venäläistä laulua ei soittajamme osannut, joten Antti veti sen komeasti ilman musiikkia.

Illan kuluessa keskustelu kävi vilkkaana ja osa kävi vielä alabaarissa ennen valmistautumista seuraavan päivän kisaan. Ikimuistoinen 30-vuotis juhlailta.

Varsinainen kaupunkiottelu pelattiin lauantaina

Kilpailuun lähti 128 pelaajaa, ja peli sujuikin vauhdilla, kierros kesti pääosin alle 5 tuntia. Ilmoittautuminen ja korttien jako sekä tiit tulivat kaikille selviksi kokoneen järjestelykoneiston rutiinilla. Sää oli lämmin ja poutainen. Lyhyt sadekuuro tuli vasta ruokailun aikana.

LGKaikilla pelaajilla tuntui olevan hauskaa ja kuulemma pelisura oli jokaisella hyvää.

Lahden Golf on voittanut kilpailun peräti 7 kertaa ja tottuneesti nuo näyttivät kiertopalkintona olevaa "salmiakkimaljakkoa" pitelevän tänäkin vuonna, joten onnittelut voittajille. Todettakoon, että sääntö, jossa puheenjohtajan tulos tulee olle mukana kokonaistuloksessa, ratkaisi voiton Lahdelle.

Puheenjohtajasarjan voiton vei Raimo Venäläinen Lampila Golfista ja kapteenisarjan paras oli kotijoukkueen Eero Rauhala.

Ensi vuonna Joensuussa

Karelia Golfin kapteeni Heikki Rosenius kutsui seurat seuraavaan kisaan Kontioniemelle ja Joensuuhun luvaten samalla, että heillä ei ole vettä tiedossa. Liekö hän tarkoittanut sadetta vai vesiesteitä, sehän nähdään ensi vuonna.

kirjoitti Pormestari Kaitsu

Valokuvat ja Tulokset (ladattavat pdf) löytyvät oikealta palstalta.

Lisäksi löytyvät videot myös linkeistä, käyhän tutustumassa puheenjohtajien laulutaitoihin.