Tänä vuonna olimme Saimaan rannalla Lappeenrannan Rauhassa

Syyskuu 18, 2013/KKi

 

Lappeenrannan Rauhassa ennätysosanotto

29. kaupunkiotteluun ilmoittautui ennätysmäärä joukkueita ja pelaajia. Aikaisemmat ennätykset rikottiin lähes 40 pelaajalla.
Holiday Club Saimaa oli pitopaikkana erinomainen, tilaa oli, ruoka oli hyvää ja palvelu pelasi isollekin joukolle loistavasti.

Tapahtuma alkoi perinteisesti kokouksella

kokousKokoukseen osallistui noin 60 osallistujaa eri seuroista. Suomen Golfliiton Itä-Suomen edustaja Harri Marjala avasi kokouksen ja Pormestari Kai Kilappa jatkoi lyhyellä puheenvuorolla. Suomen Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi jatkoi liiton ajankohtaisilla asioilla, joista käytiinkin vilkasta keskustelua, puhetta oli liiton taloudesta, kilpailuista ja golfareiden määrästä. Saatiin tietoa ja vastaavasti annettiin hyvie ehdotuksia liiton toiminnan kehittämiseksi.

Kai Kilappa veti seurakatsauksen, jossa eri seurojen puheenjohtajat ja edustajat kertasivat kauden ajankohtaisasiansa. Yhteisenä teemana oli jäsenmäärän kehitys.
Lopuksi paikallisen seuran puheenjohtaja Marko Hiltunen kertoi Rauhan historiasta ja nykyisestä hotellikompleksista.

Illanvietto Easy Kitchenissä

illanviettoIllanviettoon osallistui yli 120 henkeä. Sisääntulossa puheenjohtaja Marko Hiltunen ja pormestari Kai Kilappa ottivat vieraat vastaan. Osallistujat oli sijoitettu istumajärjestyksillä pöytiin, niin että eri seurojen henkilöt olivat samassa pöydässä, tämä lisäsi seurojen vuorovaikutusta.

Menussa oli alku kuohuviinin jälkeen runsas kylmäpöytä kaloineen, lämminruokana oli liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot, jälkiruokana oli mm. jäätelöä ja kahvia.

Ruokailun aikana kuultiin malja- ja tervetuliaispuhe isännän Marko Hiltusen toimesta ja Suomen Golfliiton tervehdys Antti Peltoniemen kertomana. Illan kuluessa pormestari Kai Kilappa esitteli paikalla olleet joukkueet ja kertoi seuraavan päivän ohjelmasta.

Trubaduuri huolehti illan aikana viihdyttävästä musiikista.
Ruokailun jälkeen oli vilkasta keskustelua kohteen eri ravintoloissa samalla kun seurattiin Suomi-Espanja jalkapallo-ottelua isoilta screeneiltä. Osa kävi laulamassa myös karaokea.

Lauantain kaupunkiottelu

Kuten tuli todettua, ennätysmäärä osanottajia aiheutti yhteislähtöön peräti 158 pelaajaa, mikä oli jo liikaa. Alussa oli kova työ järjestellä kaikille kärrit, että päästiin lähtemään. On annettava kaikille pelaajille kiitos kärsivällisyydestä, sillä kierros kesti yli 6 tuntia. Onneksi sää suosi, oli lämmintä ja tuuletonta ja muutenkin mukavaa. Tällä kertaa oli kyllä aikaa ryhmän keskinäiselle keskustelulle, kun odotustilanteita tuli.

Tulevaisuudessa tulee sääntöjä muuttaa, jotta kilpailutapahtuma saadaan sujuvasti läpi. Illanviettoon toki voi osallistua useampikin, sillä kyllä tuoleja ja evästä riittää. Ensi vuoden kevätkokoukseen tehdään muutosehdotus, jota käsitellään ennen ensi vuoden kutsuja.

igsTunnelma kilpailussa oli kestosta huolimatta kuitenkin mukava, siinä kierrellessä kenttää ei happamia ilmeitä näkynyt vaikka ilmiselvästi jollakin peli ei sujunut toivotulla tavalla. Kilpailun tuomarina toiminut ja kentän kenttäarkkitehti Jari Koivusalo oli todennut myös saman.

Voitto meni tällä kertaa Kymenlaaksoon. Iitin Golfseura voitti ensi kerran hyvällä tuloksella 190, joka tietää peräti lähes 32 pisteen keskiarvoa. Voittopuheessaan puheenjohtaja Pekka Pätynen kertoi voiton salaisuuden piilleen laulutaidossa, sillä joukkue kuulemma keskittyi karaokessa edellisenä iltana. Joukkueessa ei ollut ketään huipputuloksen tekijää, tulos syntyi tasaisella joukkueella.

Puheenjohtasarjassa paras oli isäntä itse ja hän pelasikin huimat 40 pistettä. Marko Hiltunen tuntui olevan tyytyväinen oman suorituksen lisäksi henkilökuntansa suoritukseen. Kylpylätoiminnan johtajana oli tällainen isompi tapahtuma hieman jännittänyt, mutta näin vieraina voidaan todeta kaiken menneen erinomaisesti, kiitokset ovat paikallaan Markolle ja henkilökunnalle.

Koppava kapteeni, tuo upea lintupalkinto, meni tällä kertaa Eerikkalan kapteenille Vesa Hanhijoelle, joka pelasi voiton kapteenisarjassa 35 pisteellä. Todettakoon, että kapteenisarjaan osallistui peräti 25 kapteenia ja ladykapteenia.

Henkilökohtaisen sarjan paras oli Hanna Juuti Kerigolfista 41 pisteellä ja scr-sarjan voittoon tarvittiin 76 lyönnin tulos, voittaja oli Veli-Pekka Niemi Tarinasta.

Ensi vuonna Lahdessa

Puheenjohtaja kutsui tilaisuuden päätteeksi seurat kaupunkiotteluun Lahden Takkulaan. Tapahtuma on 30.-vuotis juhlatapahtuma, jonka Lahden Golf on halunnut järjestää.

kirjoitti Pormestari Kaitsu

Valokuvat tapahtumasta löytyvät sivulinkistä tai täältä.

Tulokset (ladattavat pdf) löytyvät oikealta palstalta. Tuloksissa on korjattu Antti Piipon tasoitus oikeaksi, Vesa Hanhijoki Eerikkalasta oli siis ykkönen kapteenisarjassa.