Kaupunkiottelu Tahkon Lomakeitaassa 2009

Syyskuu 7, 2009/KKi

 

Perjantai

Osa seuroista tuli jo perjantaina paikalle harjoittelemaan. Tosin perjantain runsas sade hieman haittasi pelaamista. Kuitenkin suuri osa pelasi harjoituskierroksen kunnialla ja kun majoituksessa, Golden Resortissa, oli upea sauna ja muut tilat, saatiin kalusto kuivaksi ja pelaajat tyytyväisiksi.

Illalla oli vielä yhteinen iltapala klubilla. Siellä tavattiin jo muut seurat ja juttu alkoi jälleen luistaa.

Varsinainen kaupunkiottelu pelattiin lauantaina

Lauantaiaamuna kokoonnuttiin Tahko New Coursen kentälle runsaan aamupalan jälkeen infoon ja siitä kentälle. Pelaajia oli ilmoittautunut jälleen huima määrä, 144 pelaajaa. Ilma suosi tällä kertaa, sillä koko lauantain sää oli upea.

Kilpailu saatiin käyntiin hyvin ja täysi kenttäkin veti upeasti, nopeimmat pelasivat hieman yli 4 tuntia ja hitaammatkin pääsivät 4 tuntiin ja 45 minuuttiin.

VoittajatKuten monena muunakin vuonna, kotijoukkue on aina vahvoilla, niin tälläkin kertaa, sillä voiton vei Tahkon Golfseura. Oli mukavaa katsoa kuinka mairea hymy oli seuran puheenjohtajalla palkintojenjaossa, kun hän piteli kuuluisaa "salmiakkimaljakkoa" kädesssään.

Tänä vuonnahan tuo salmiakkimaljakon valmistajatehdas lopetettiin Karhulassa.

Puheenjohtajasarjassa paras oli Pielis-Golfin Mika Karjalainen, joka voitti kotiseuran puheenjohtajan Jarmo Jaakkolan pisteellä. Karelia Golfin puheenjohtajaa edustanut Antti Sistonen oli kolmas.

Henkilökohtaisessa scr-sarjassa paras oli Viipurin Golfin Kimmo Pennanen, viime vuoden voittaja Harri Marjala oli kolmas ja toiseksi tuli Joroisten KGOLF:n Jaakko Koponen, jolla muuten oli upeat John Daly housut jalassaan.

Myös parhaat pistebogey-tulokset huomioitiin. Ykkönen oli Rantasalmen Ari Korhonen, toinen oli Viipurin Golfin Kimmo Pennanen ja kolmas oli KGOLF:n Päivi Kutvonen.

Kilpailun jälkeen syötiin maittava keittolounas, jonka jälkeen muut osanottajat valmistautuivat yhteiseen illanviettoon.

Kokous

KokousKuitenkin osa pelaajista osallistui seurojen kokoukseen lounaan jälkeen ja ennen illanviettoa. Mukana oli jälleen seuroja ennätysmäärä peräti 19 kpl. Kokouksessa oli edustettuna seurojen puheenjohtajat ja kapteenit tai heidän valtuuttamansa henkilöt. Lisäksi mukana oli muita seurojen johtohenkilöitä ja kokouksessa olikin yli 50 osanottajaa.

Kokouksessa alusti ensin Suomen Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi aiheena Suomen Golf 2009 ja uusi strategia.

Hänen jälkeensä liittohallituksen jäsen ja Itä-Suomen edustaja hallituksessa, Jorma Bruce selvitti kokousväelle nykyistä kilpailujärjestelmää, aiheena uusi päävalmentaja, miten päästä liiton valmennukseen jne. Junioreiden osalta mm. Tahkon Golfseura esitti mielenkiintoisen casen uusien junioreiden sisäänajamiseksi.

Seuraavana seurat käyttivät omat puheenvuoronsa liittyen seuran toimintaan ja teemana olleeseen junioriasiaan. Muissa asioissa oli esillä seurojen tapahtumat kaudella 2009 ja investoinnit kentillä.

Illanvietto

Taikuri AiraksinenGolden Resort tarjosi hulppeat puitteet asumiselle ja kaikille tapahtumille.

Illanvietto aloitettiin perinteiselle kättelyllä ja puheilla, jotka pitivät järjestävän seuran puheenjohtaja Jarmo Jaakkola ja pormestari Kai Kilappa. Buffet-illallinen sai illan hyvään vauhtiin.

Tilaisuuden alussa ja ruokailun jälkeen taikuripariskunta Airaksinen esitti upeita ja perinteisiä taikatemppuja kyyhkysineen ja koirineen. Mm. narutemput olivat aivan uskomattomia.

Päivän varsinaisen ottelun palkintojenjako suoritettiin illan aikana.

Illanvieton aikana verkostoituminen ja tapaamiset olivat pääosassa.

Lopuksi poikaduo esitti miellyttävää iltamusiikkia akustisilla kitaroillaan.

klubi

Sunnuntai pelattiin vielä shoot-out

Sunnuntai-aamuna pelattiin vielä parhaiden kesken shoot-out lähtien 10.teeltä. Sarjoina olivat naiset, puheenjohtajat ja miehet. Golf-Porrassalmen edustajat hoitivat kaikki voitot omaan seuraansa, sillä Anne Kulju, Olli Kumela ja Harri Marjala voittivat sarjansa.

Huolimatta sateisesta säästä, shootout oli mukava kisa. Kisan jälkeisen lounaan jälkeen alkoikin sitten kotimatka.

Lappeenrannassa tavataan vuonna 2010

Viipurin Golfin kapteeni Veli-Matti Taimisto kutsui kaikki vuonna 2010 Lappeenrantaan. Lappeenrannassa palataan perinteiseen aikatauluun, jossa kokous ja illanvietto on perjantaina. VM vihjaili hyvästä ruoasta, tiedä mitä se tarkoittaa.

Valittu pormestari Kai Kilappa kiitti Tahko Golfin isäntiä ja Tahkon Golfseuran puheenjohtajaa Jarmo Jaakkolaa hienoista järjestelyistä. Tapahtuman osanottajat olivat otettuja upeista puitteista, joista saimme kaikki nauttia.